Coaching

De neiging bestaat om coaching vooral in te zetten in situaties waarin het niet zo lekker loopt of om ‘probleemsituaties’ op te lossen. Vergelijk het met naar de dokter of tandarts gaan als het niet anders meer kan. Onze visie op coaching is deze in te zetten richting ambities en doelen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Voor wie?
Daar kunnen wij kort over zijn, coaching is voor iedereen. Voorwaarde is dat er een ‘klik’ is tussen jou en jouw coach. Dat is noodzakelijk voor het vertrouwen.

Coaching of training?
De keuze om coaching in te zetten, ligt altijd bij de klant. Met jouw contactpersoon bij Floreo kun jij afstemmen wat in jouw situatie de beste aanpak is en wie de aangewezen coach is. Het grote verschil van coaching ten opzichte van training is dat bij coaching de deelnemer leidend is in het proces. Jij bepaalt het doel van het gesprek, jij staat centraal.

Aanpak

Kenmerkend voor onze werkwijze is dat de visie van de directie op de ontwikkeling van de onderneming centraal staat. Wij geloven in een top-down aanpak met een actieve betrokkenheid van de directie en het management.

Meetinstrumenten

Floreo maakt gebruik van 3 meetinstrumenten: de Floreo Metiro 360° feedback, het Talenten Motivatie Assessment en Spiral Drives. Deze geven inzicht in competenties, talenten, gedrag en persoonlijke drijfveren.

Gedragsverandering

Attitude en gedragsverandering staan centraal in de trainingen van Floreo. Wij maken de trainingsdeelnemers bewust van de impact van hun eigen gedrag op anderen en reiken hen handvatten aan om een verandering te creëren.

Visie

Wanneer kies je voor coaching?
Soms heb je een sparringpartner nodig. Iemand die jou helpt jouw doelen te bereiken. Onderstaand een aantal voorbeelden van vragen c.q. doelen waarbij coaching ondersteunend kan zijn.

 Coachvragen:

  • Mijn nieuwe managementfunctie kost mij veel energie. Past die rol wel bij mij?
  • Mijn thuissituatie is niet optimaal. Hoe krijg ik de balans tussen werk en privé weer in orde?
  • Hoe kan ik mijn team optimaal coachen?
  • Hoe ga ik ervoor zorgen dat na mijn afscheid het bedrijf goed doorgaat?
  • Van collega binnen het team naar manager van het team; hoe krijg ik iedereen mee?

Coachdoelen:

  • Sterker in de schoenen staan; meer volwassenheid en senioriteit.
  • Keuzes zowel zakelijk als privé helder krijgen om succes in de toekomst te kunnen waarborgen.
  • Persoonlijk leiderschap met pas op de plaats om alle veranderingen te integreren.
  • Hulp bij het realiseren van ambitieuze bedrijfsdoelstellingen.

In het bereiken van deze en andere doelen helpt het om een onafhankelijk, objectief klankbord te hebben.

Meer weten?

Business support

Met plezier en oprechte betrokkenheid zorgt Heleen voor een optimale ondersteuning van de klanten, deelnemers, trainers en coach. Ontzorgen, coördineren en meedenken zijn daarbij sleutelwoorden.

Benieuwd wat Floreo voor jou kan betekenen? Neem contact op met Heleen voor meer informatie over de trainingen of voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Op maandag, dinsdag en donderdag is Heleen bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur. Uiteraard kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Harry Thijssen via 06 290 310 90.